Rolling Stones

1962 den 25 maj bildades det ett band i London som skulle komma att spela en stor roll för musikindustrin och fans världen över. Bandet hette Rolling Stones och de kom att bli en av världens största band genom tiderna. Gruppens musik grundar sig i bluesen och de gav ut sitt första album 1964 med titeln ”The Rolling Stones”. Sedan sitt första album har de släppt ett 40-tal till, varav den senaste är coverskivan ”Blue & Lonesome”, som utgavs i december 2016. Rolling Stones har även turnerat mycket och uppträtt med sin musik över hela världen.

Upplev Rolling Stones 1962

Rolling Stones-utställning i New York tar dig tillbaka i tiden. Utställningen heter Exhibitionism och visas på Industria fram till mars 2017. På utställningen visas minnen från bandets musikaliska karriär med kläder, foton och konst. Men du kan också se den inspelningsstudio som bandet använde sig av, och som är uppbyggd med de instrument och den utrustning som bandet faktiskt använde sig av, allt är i original. Utöver detta så får du även en unik möjlighet att titta in i det hem som medlemmarna bodde i när bandet startades. Man har nämligen låtit bygga upp en kopia på lägenheten i London där allt en gång startade.

Den klassiska loggan

Rolling Stones loggan i form av en lipande mun är en välkänd symbol och har blivit en ikon för rockmusik. Genom att skapa denna symbol för sitt band så lade Rolling Stones grunden för att de flesta rockband idag har en egen unik logo. Skaparen bakom Rolling Stones loggan heter John Pasche, och han var en 24-årig konststudent som blev erbjuden £50 för sitt arbete. Det sägs att Mick Jagger ville att loggan skulle likna den hinduiska gudinnan Kali, som ofta poserar med öppen mun och utsträckt tunga. John Pasche inspirerades utav Mick Jaggers stora mun och läppar när han skapade den loggan som representerar ett av tidernas största band.