Rockmusik till festen

Rockmusik är en riktig stämningshöjare som får gästerna på festen att trivas och musiken fungerar lika bra på stökiga ungdomsfester som på lugnare tillställningar. Tack vare det breda utbudet med både lugna rockballader och snabb trash metal kan i stort sett alla hitta sin favoritlåt inom rockens värld. För att skapa en lyckad fest lönar det sig att lägga en del tid på att ta fram en spellista som passar för den typ av fest som du bjuder in till.

Många förknippar nog rockmusik med långhåriga män och tunga basrytmer men rockmusik är mycket bredare än så. Musikstilen bjuder på alltifrån heavy metal till lättillgänglig rock som går att dansa till. Både band som Metallica och Electric Banana Band hör till rockmusiken. För att hitta rätt musik till festen gäller det med andra ord att välja rätt artister för att gästerna ska bli nöjda. Om du ska ordna ett barnkalas eller en babyshower bör du satsa på den mer trallvänliga och lugnare rockmusiken. På babyshowern passar mjuka hårdrocksballader bra och även äldre artister som Elvis Presley och Bill Haley. För att ytterligare öka den mysiga stämningen är det fint att pynta med babyshower dekoration som till exempel ballonger, söta muggar, tallrikar och servetter. Det får gärna vara extra gulligt och lite barnsligt på babyshowern med djurmotiv och rosa och blått. Hos partytajm.se hittar du allt du behöver till babyshowern och andra festliga tillfällen.

Välja rätt musik till festen

Oavsett om du ska ordna ett bröllop eller en stor födelsedagsfest bör du fundera på vilken typ av musik som kommer att fungera bäst. Utgå i första hand efter vad du själv tycker om men om du vet med dig att din musiksmak inte stämmer överens med gästernas kan det vara läge för kompromisser. Om du ska ordna ett barnkalas får du acceptera att musiken måste vara barnvänlig med roliga texter som går att sjunga och dansa till.

Inför en vuxenfest gäller det att fundera på vilken typ av musik de flesta gästerna tycker om. Även om du älskar trash metal men gästerna mest tycker att det liknar oljud kommer förmodligen feststämningen att dö ut snabbt så fort musiken kommer igång. Välj istället bredare rockmusik som fler tycker om och som även du tycker ät okej. Ett bra alternativ är att skapa en spellista där du lägger in några av dina favoritartister men låter den största delen av artisterna vara lättillgänglig rockmusik. Om du verkligen vill vara säker på att välja rätt musik till festen kan du till och med be gästerna skicka in förslag på låtar de gärna skulle vilja höra. Om du har en DJ kan du dessutom be hen att läsa upp vem som har önskat låten och eventuella hälsningar som gästen har skickat med sin önskelåt. Det ökar garanterat feststämningen och gör att gästerna kommer att dansa och vara glada hela natten lång.