Guns N’ Roses

Guns N’ Roses är ett av världens mest populära rockband. Detta påstående kan backas upp av det faktum att bandet genom åren har sålt runt 150 miljoner skivor, vilket gör dem till ett av de bäst säljande rockbanden genom tiderna. År 2012 valdes gruppen in i Rock and Roll Hall of Fame.800px-Slashvr

Guns N’ Roses bildades i Los Angeles i Kalifornien 1985. Namnet har sin bakgrund i de band som medlemmarna ingick i innan de gick ihop som Guns N’ Roses. Axl Rose (egentligen William Bailey) bildade 1982 bandet A.X.L. tillsammans med sin före detta skolkamrat, Izzy Stradlin (egentligen Jeffrey Isbell). Detta band bytte senare namn till Rose, och ännu senare till Hollywood Rose. Under en kort period lämnade Axl Rose bandet för att starta ännu ett band, LA Guns, tillsammans med Tracii Guns (gitarr), Ole Beich (bas) och Rob Gardner (trummor). Efter att Axl Rose återgått till Hollywood Rose uppstod en slags rivalitet mellan de två banden. Även Slash (Saul Hudson) och Steven Adler var med på den här tiden, men då bara som kompisar till Axl och Izzy. Inre konflikter ledde dock till att de två banden så småningom lade ner, och istället gick Guns, Gardner, Axl Rose, Izzy Stradlin och Beich ihop för att bilda Guns N’ Roses. Ole Beich sparkades från bandet och Gardner och Guns lämnade gruppen frivilligt på grund av artistiska oenigheter. De ersattes av Duff McKagan, Slash och Steven Adler, och i och med det hade den banduppsättning som skulle göra Guns N’ Roses legendariska bildats.

Bandets debutalbum fick titeln Appetite for Destruction, och det innehåller många av Guns N’ Roses mest kända låtar, bland annat ”Welcome to the jungle”, ”Paradise City” och ”Sweet Child O’ Mine”, varav den sistnämnda är den enda av bandets singlar som nått nummer ett på Billboardlistorna. Deras debutalbum har sålts i 30 miljoner exemplar över hela världen och 18 miljoner bara i USA, vilket gör albumet till det bäst säljande debutalbumet någonsin i landet.

Om du är ett fan av Guns N’ Roses kan ett coolt sätt att visa upp det vara att sätta upp en fototapet med en bild av bandet i något av rummen i ditt hem. Du kan enkelt beställa fototapeter på Photowall.se.