Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers bildades år 1983 i Los Angeles i Kalifornien. Gruppen har blivit känd för sin karakteristiska musikstil, som är rock med starka inslag av funk och vissa element från andra genrer, som punkrock och psykedelisk rock. Bandet består för närvarande av Anthony Kiedis (sång), Flea (bas), Chad Smith (trummor) och Josh Klinghoffer (gitarr). Kiedis och Flea var med och grundande bandet, och Smith har varit med ända sedan 1988. Klinghoffer ersatte John Frusciante år 2009. Red Hot Chili Peppers har genom sin karriär vunnit sju Grammisar (hittills), har blivit ett av de bäst säljande rockbanden genom tiderna, och valdes in till Rock and Roll Hall of Fame år 2012.Rhcp-live-pinkpop05

De andra två ursprungliga medlemmarna, förutom Kiedis och Flea, var gitarristen Hillel Slovak och trummisen Jack Irons. De fyra hade gått i samma klass tillsammans på Fairfax High School, och några få år efter att de gått ut skolan bildade de ett band tillsammans. De kallade sig först för Tony Flow and the Majestic Masters of Mayhem, och under det namnet gjorde de sitt första uppträdande, inför en publik på 30 personer på klubben Rythm Lounge. De var då förband åt huvudakten den kvällen. Deras framträdande blev så uppskattat att de bads komma tillbaka för att spela veckan efter, och i samband med denna oväntade framgång bytte gruppen namn till sitt nuvarande. Efter en rad ytterligare spelningar på klubbar runt om Los Angeles, och ett byte av två av medlemmarna, fick Red Hot Chili Peppers sitt första skivkontrakt, och de släppte sitt första album, The Red Hot Chili Peppers, år 1984. Albumet blev ingen omedelbar framgång, men sålde i runt 300 000 exemplar, och skapade en växande bas av fans för gruppen.

Gruppens stora internationella genombrott kom med albumet Blood Sugar Sex Magik, som släpptes år 1991. Singeln för albumet var ”Give It Away”, vilket än idag är en av bandets mes välkända låtar, och som då blev deras första låt som hamnade som nummer ett på listan Modern Rock i USA.

Red Hot Chili Peppers betyder ju ”röda, heta chilifrukter”, och det bästa stället att både odla chilifrukter och att lyssna på Red Hot Chili Peppers är en rejäl veranda eller uteplats, med mycket sol. Om du behöver snygga och bekväma utemöbler att fylla din uteplats med, så att du kan sola med Red Hot Chili Peppers på i bakgrunden, ska du gå in på Buildor.se.