Kända musikvideos

Det är viktigt att en musikvideo ska se och låta så bra som möjligt, inte minst när det gäller rockmusik. Det finns väldigt lite att klaga på när det gäller rock men om man ska ta upp en sak, så är det förmodligen kvalitén på musikvideos – speciellt om det är live-inspelningar. Ibland kanske man inte har möjlighet att gå på just den där konserten som man vill se och då är det perfekt att kika på musikvideos i efterhand, så man iallafall kan låtsas att man var där. Vi har verkligen tur att det idag finns så många ställen på internet som man kan hitta musikvideos på och kändast lär vara YouTube och Vimeo som bara växer för varje dag som går. Men eftersom det finns så många filmer – hur hittar man de där perfekta musikvideorna? Vilka musikvideos blir mest kända? Idag har vi många bra program och hemsidor som vi kan använda oss av för att hitta bra rockmusik och underhållande musikvideos.

Vad räknas som bra musikvideos?

Internet har idag blivit såpass stort att det ibland kan vara svårt att hitta bra musikvideos, men det finns fortfarande klassiker där ute! Thriller av Michael Jackson räknas som världens mest påkostade musikvideo genom tiderna. Men bara för att en musikvideo har en lägre budget behöver det inte betyda att musikvideon är dålig. Ett annat exempel på en bra musikvideo är från bandet OK GO med deras låt Here it goes again, då det tänkts väldigt kreativt. Många av bandets musikvideos är väldigt bra och underhållande! Aha – Take on me är också en av världens mest populära musikvideos. Det är tur att internet faktiskt har blivit såpass stort som det är, för vi kan verkligen hitta klipp överallt! Idag kan du enkelt spara dina favoriter på datorn med smarta program som nu har skapats och på så sätt har du koll på dina musikvideos, när du väl hittar guldkornen som du vill dela med dina vänner! Dessa program känner dessutom igen vilken musik du lyssnar på och tipsar om ny musik som är liknande – detta är verkligen perfekt när man letar efter ny och spännande musik!

Kvalité på bild och ljud

Tittar man på musikvideos som gjordes för länge sen, så kan man direkt se skillnaden jämfört med dagens musikvideos. Man kan även se skillnad på filmer är professionellt gjorda eller inte, både på kvalitén på bilden – men speciellt ljudet. Idag är det många företag som hjälper musiker att skapa musikvideos, så företagsfilm är något som har blivit populärt att använda sig av. Att anlita någon som faktiskt har stenkoll på läget kan vara värt ibland, för ju bättre kvalité det är på både ljud och bild – desto bättre är musikvideon och större chans har den att få många visningar. När man kör rockmusik så kan det ibland låta lite rörigt när man spelar in, speciellt om man inte har rätt verktyg för inspelningen, så att anlita ett företag som hjälper med filmen är perfekt för rockare som själva inte har kunskapen inom området. Ju bättre musikvideon är, desto större chans har den att bli känd. Man kan idag se på många kända musikvideos och dessa är verkligen i toppkvalité.